Träna och förbättra din hälsa

De flesta är medvetna om vilken effekt träningen kan ha på oss. Träna och förbättra din hälsa. Vi blir inte yngre och det gäller att man hela livet håller en god balans mellan träning och kosten. Det finns många bevis för att träningen är bra för oss och det gäller att vi hittar den träningsform som passar oss bäst.

De flesta av oss har eller har haft stillasittande arbeten där vi inte behövs lyfta kanske mer än telefonluren. Därför så är det viktigt att vi utför fysiska aktiviteter när vi inte arbetar. En del arbetsplatser har schemalagd gymnastik för att hålla personalen friska. Så klart så gäller det att tänka sig för när man tränar. Se till att få regelbundna vilodagar där kroppen får återhämta sig ock så vidare.

Ju äldre vi blir desto lättare är det att vi skadar oss vid träning. Se till att värma upp ordentligt och träna inte om du känner att du exempelvis har en förkylning i kroppen. Om du känner att du har problem med leder, muskler eller annat så kan en behandling av naprapat vara det som får dig på fötter igen. Det kan finnas skonsamma träningsformer som du kan börja med efter din behandling för att komma tillbaka.