Tips till träningsnybörjare

sh_workout_warm_up_282782369

Så du vill komma igång med träningen? Du kanske vill gå ned i vikt, bli starkare eller helt enkelt fokusera på att få bra hälsa och flås. Genom att följa våra tips och tricks kan du komma igång och får testa på flera olika aktiviteter för att hitta din egen favorit.

Lär dig olika simtag

Att simma är den skonsammaste träningen och passar perfekt för nybörjare och de som har BMI över 30. I början kan man simma vanligt bröstsim men så småningom måste man skriva upp tempot och ansträngningsnivån. Det kan man göra genom att lära sig nya simtag såsom fjärilssim och crawl.

Lär dig löpning

Många som vill lära sig löpning eller jogging ger sig bara ut i joggingspåret och börjar springa. Men har man inte rätt teknik kommer man bara att göra joggingturen jobbigare. Lär man sig grunderna kommer man fram snabbare och lättare.

Kläder och skor

När man börjar träna vill man känna sig bekväm och snygg. Rätt kläder och skor ger dig denna känsla. Ska man jogga behöver man lägga extra fokus på att hitta en passande sko. Köp hem plagg och dojor som faller dig i smaken och som passar den typ av aktivitet du tänker utföra.

Träna hemma

Är man inte redo för simhallen eller joggingspåret, kan man börja med att träna hemma. Dock ska man välja en video som fokuserar på egna kroppsvikten eller mindre komplicerade rörelser. Eftersom man inte har någon som rättar ens teknik ska man inte göra det svårt för sig själv.