Sluta röka, bra för hälsan!

Att sluta röka är bra för hälsa är nog ingen nyhet för de flesta. Det är däremot svårt att avsluta ett nikotinintag bara så där. Det gäller att man har en motivation till att sluta med rökningen och kanske och få någon form av hjälp. Det är aldrig för sent att sluta och kroppen är förvånansvärt bra på att återhämta sig efter du slutat med cigaretter.

Det finns idag bra hjälpmedel för dig som bestämt dig. En del använder sig av e-cigaretter som du kan hitta på eSmokes.se för att minska rökbehovet och på så sätt slutar att röka. Alla är vi olika och vilken metod som passar för dig kan bara du avgöra. Det gäller att prova vad som är bäst för dig. Det kanske är så att det fungerar att bara sluta tvärt utan hjälpmedel. Andra kanske använder sig av nikotinplåster för att minska behovet. Försök att skapa något annat som inte är skadligt för dig istället för cigaretterna.

Om du bestämt dig för att sluta så gäller det att hitta det som hjälper dig och inte stjälper. Det kan finnas fördelar att tala om för sina vänner och bekanta att man har slutat med rökning så det inte behöver ställas en massa frågor. Är ni fler i ert sällskap så försök att göra detta tillsammans och hjälpa varandra i att sluta med cigaretterna. Tillsammans så kan man inspirera och motivera varandra till stordåd. Försök att hitta alternativ som är gott nog för rökningen. Träning kanske är en väg att gå så du får något annat att göra.