Lyssna på musik när du tränar

Vilka hörlurar man ska köpa beror på vad man som användare är ute efter. Vi tänkte prata lite om in ear-lurar och fördelarna de har. Rör man sig mycket samtidigt som man lyssnar på musik så är in ear-lurar ett bra alternativ eftersom de inte kan ramla av ditt huvud på sättet som de större over ear-lurarna kan göra. Vistas man mycket utomhus med sina hörlurar så kan det vara bra att leta efter ett par som är vattentåliga, de har även fördelen att de tål att sköljas av lite lätt. En väldigt stor fördel med in ear-lurar är att de nästan inte tar någon som helst plats och är sällan i vägen. Att lyssna på din favoritmusik medan du tränar kommer att få dig mer taggad och kanske hjälper dig att nå dina mål lite snabbare!

Mikrofon och kontroll

Om du som väldigt många andra använder sina in ear-lurar ihop med din mobiltelefon så är det bra om de har en mikrofon och en kontroll. Möjligheten att kunna svara, höja och sänka volymen och att byta låtar medan du tränar är något som helt klart kommer underlätta vardagen. Se till att ta reda på om hörlurarna du tänkt köpa är kompatibla med din telefon, är hörlurarna avsedda för en Androidenhet så är det inte säkert att alla kontroller fungerar på en iPhone, och vice versa.

Ljudkvalitet

Det är lätt att tro att in ear-lurar innebär sämre ljudkvalitet, så behöver det inte vara. Idag finns det gott om in ear-lurar med ljudkvalitet som kan göra även den mest kräsne nöjd. Det beror helt enkelt på vad man vill betala och vad man är ute efter. Det finns nu flera funktioner som gör din upplevelse bättre, till exempel brusreducering. Idag har många hörlurar aktiv brusreducering som effektivt kan stänga ute annat ljud. Reser man mycket kollektivt eller ofta befinner sig i en livlig miljö så kan brusreducering göra underverk.

Passform

Passform är viktigt både för din bekvämlighet och din ljudupplevelse, köper du ett par bra hörlurar så vill du få ut det mesta ur dom. I många fall så ingår proppar i varierande storlekar så du kan välja en storlek som är perfekt för dig. Har du köpt ett par hörlurar med brusreducering så kommer den funktionen inte kunna göra sitt jobb om dina hörlurar inte sitter tätt eftersom ljudet utifrån kan läcka igenom. Har du redan ett par hörlurar och du inte har provat ut medföljande proppar så gör det, risken finns att du inte får ut max av dina hörlurar om du använder fel storlek på propparna.