Laga lätt, hälsosamt och snabbt

Idag är vi vana vid att det ska gå snabbt. Det är inte för inte som vi har alla snabbmatsrestauranger som kvickt ger oss en hamburgare till lunch utan väntetid eller en pizza som levereras hem eller till kontoret. Men det går faktiskt att laga hälsosam mat snabbt och enkelt, Det handlar om planering när det gäller inköp och att ha rätt köksredskap. Och inget av det behöver kosta en förmögenhet.

Det flesta har en köksassistent idag som kan hacka och blanda. Men det kan många gånger kännas för krångligt att plocka fram för mindre saker som ska rivas. Då är en mandolin det perfekta redskapet. Den har under ganska många år försvunnit ur det dagliga köksarbetet till förmån för alla elektriska hjälpmedel men idag när det ska gå fort och samtidigt vara miljövänligt så har denna lilla attiralj upplevt en renässans. Skaffa en stavmixer istället för matberedaren för att göra en smoothie eller för att hacka nötter.

Förbered till fler rätter när du ändå håller. Resterna kan du förvara i kylen eller frysa i portionsförpackningar och snabbt värma vid behov. När du handlar så utgå från recepten som du har tänkt dig att laga efter och se till att du har allt hemma. Har du inte det så improvisera.

Något som fler och fler utnyttjar är att beställa hem matkassar där du får allt som behövs för din maträtt samt receptet. Här kan du välja hur hälsosamt du vill ha det. Det går även att beställa utifrån dieter om du följer en sådan.

Undvik avancerade recept som tar tid och känns krångliga. Det är lättare att tappa sugen om det inte flyter på i matlagningen.

Att laga hälsosamt är inte krångligt – det är både roligt och nyttigt.