Hälsofördelar med matcha-te

De senaste åren har matcha blivit otroligt trendigt över hela världen, men detta gröna te har funnits i flera tusentals år. Matcha-te är en del av den japanska mat- och dryckeskulturen sedan lång tid tillbaka, men nu har denna klargröna dryck även fått fäste i väst. Anledningen är dess många hälsofördelar som bland annat inkluderar förbättrad koncentration och bättre immunförsvar. Här kan du läsa mer om dessa.

Bättre immunförsvar

Matcha är ett koncentrat av grönt te. Dessa gröna teblad är fulla av näring och mals till ett pulver. Med andra ord får du även i dig tebladen när du dricker matcha-te. Teet innehåller bland annat polyfenoler som är en slags antioxidanter samt aminosyror. Dessa är mycket bra för att boosta immunförsvaret och således hålla dig frisk. Även kroppens ämnesomsättning förbättras, blodsockret stabiliseras, kolesterolet minskar och åldrandet bromsas.

Gör dig pigg

Matcha ger en riktig koffeinkick och har en mycket uppiggande effekt. Det innehåller även det lugnande ämnet theanin vilket gör att koffeinkicken är mindre aggressiv än om du dricker kaffe. Med andra ord är match både uppiggande och lugnande på en och samma gång. Du hittar detta här om du är nyfiken på att testa denna mirakelprodukt. Där hittar du även goda recept och mer information.