Droppa snabbmaten – laga ditt eget käk

snabbmat

Om det ännu är så att det på något vis råkar ha undgått någon av er, så är det inte speciellt hälsosamt eller bra för din träning att stoppa i dig snabbmat som hamburgare, pizza och kebab på löpande band, dagarna i ända. Anledningen till detta är att denna typ av mat till stor del består av snabba kalorier och att den dessutom är riktigt näringsfattig, gör självfallet inte saken bättre. Oftast dricks det även sockrig läsk till rätter som dessa, en annan sak som bara är dåligt att stoppa i sig i största allmänhet.

Ok att unna sig då och då

Vad vi säger är inte att ni aldrig kan unna er mat av denna sort, då den trots allt kan vara god (det är vi medvetna om), men det viktiga är att det inte blir några regelbundna vanor, då de i sådana fall kommer att påverka din kropp i extremt negativ bemärkelse, och därför också din träning. Du gör helt enkelt dig själv en stor otjänst genom att proppa i dig onyttigheter i stil med dessa, samtidigt som du gör en riktig ansträngning på träningssidan. Som så mycket annat här i livet så handlar även detta om balans, och alla delar måste innefattas för att nå goda resultat hälsomässigt.

Laga istället din egen mat

Genom att laga din egen mat så har du betydligt större möjligheter att påverka vad det är du stoppar i dig. Du kan, utan att kompromissa alltför mycket med smaken, välja råvaror som gör dig gott istället för motsatsen. Genom att se till att lära dig lite mer om matlagning i allmänhet, kan du även ganska snabbt nå en punkt där dina egna kreationer blir betydligt godare än vad snabbmat är i största allmänhet. Åtminstone är detta vad vi anser. Det blir också roligare att laga din egen mat med vettiga grejer i köket, som underlättar hela processen. Det är till exempel inte alls roligt att stå och gå igenom en köttbit utan en rejäl och nog vass kniv, eller att riva ost med ett gammalt rostigt rivjärn från början av sekelskiftet. Nä, att unna sig några prisvärda köksredskap som gör livet och matlagningen enklare är bland det bästa man kan göra om man tycker det är krångligt att stå i köket. Kanske leder det till och med till att du tids nog börjar gilla att laga mat och därigenom skaffar dig en helt ny hobby.