BMX-trick – gör träningen ännu roligare

BMX-cykling är som vi tidigare konstaterad både en effektiv och rolig träningsform på många olika sätt. För den som har kommit igång med sin BMX-cykling så kan det dock kanske vara positivt utmanande att ta den vidare en nivå till! Idag bjuder vi därför på tips på några olika BMX-trick som lämpar sig väl för nybörjare, samt medföljande filmklipp för att bättre gestalta hur dessa utförs på bästa sätt.

Pro-hop

Du utför en pro-hop genom att hoppa med BMX-cykeln genom att först dra upp styret och sedan följa efter upp i luften med bakhjulet. Många har svårt att komma fram till exakt hur detta ska göras och brukar oftast börja med att hoppa med båda hjulet simultant. Detta är dock alltså fel, då framhjulet är det som först ska lyfta från marken en hel del, innan bakändan alltså följer efter upp i luften.

Manual

En manual handlar om att dra upp framhjulet i luften och sedan hålla balansen så att enbart bakhjulet är det som tar i backen. Detta låter relativt enkelt men är faktiskt riktigt svårt. Men det är bara att träna, träna och träna.

180

När du utför en 180 så hoppar du helt enkelt upp med cykeln och roterar tillsammans med denna 180 grader, dvs. ett halvt varv. Detta gör att du kommer att landa baklänges, någonting som också gör att du får en chans att träna på att cykla på detta vis. Det är även den första rotationen att lära sig för att kunna fortsätta med mera avancerade så som 360, 540, 720 och 1080.

Dessa tre BMX-trick är en bra start för den som vill börja testa sina vingar i större utsträckning på BMX-cykeln och när ni väl känner att ni hanterar dessa på ett bra sätt, så är det sedan bara att leta efter fler och svårare trick att fortsätta med.