Betydelse av kost för träningen

Oavsett om du redan är igång och tränar eller planerar att börja finns det en del att tänka på gällande din kost. Det är mycket viktigt att du får i dig allt du behöver för att du ska orka med träningen. Du behöver energi innan träningen samt mat som bygger upp kroppen och även för återhämtningens skull.

Bra kost för träning är en varierad kost med hälsosamma kolhydrater, proteiner och fett. Det är skillnad på mat och mat, rena livsmedel är oftast nyttigare. Satsa på långsamma kolhydrater och bra protein från fisk, fågel, kött, ägg och ost samt nyttiga fetter.

Hur mycket ska man äta?

Målet med din träning är det som är viktigt för att kunna avgöra hur mycket som ska ätas. Vill du gå ner i vikt bör du till exempel inte äta för mycket, men det är ändå alltid bra att äta ett mellanmål innan och ett efter träning. På Styrkeprogrammet kan du läsa mer om hur du får en bra kost för just din typ av träning. Det är också mycket viktigt att du dricker ordentligt när du tränar, speciellt om du svettas mycket. Om du vill använda dig av kosttillskott bör du välja ett bra sådant med bevisad positiv effekt.

Behöver du hjälp på vägen?

Ibland är det inte så enkelt att klara av allt med träning och kost på egen hand, då är det en god idé att få lite hjälp på vägen. Och du kan hitta hjälp hos Hälsoimperiet. Med hjälp av en hälsocoach och en kostanalys kan du nå mycket längre med din träning, då det är enklare att göra någonting när någon hejar på dig och hjälper dig att förstå vilken kost som är bra. Många tränar för att de vill komma i bättre form och kanske bli av med några oönskade kilo, vilket inte alltid är så enkelt. Var inte rätt för att anlita hjälpen du behöver.